Galleries
-
Sarea. O istorie a lumii de Mark Kurlansky – Microistoria unei resurse care a schimbat lumea
Între cele două volume ale lui Yuval Noah Harari, “Homo Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” și “Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului”, volum pe care îl citesc acum, am citit și una dintre cele mai fascinate cărți de istorie cu care m-am întâlnit până în prezent – Sarea. O istorie a lumii de Mark Kurlansky.…
-
(T) Cum să toci resturile vegetale din grădină fără să îți toci nervii
În fiecare an, toamna, dar mai ales primăvara ne ciocneam de aceeași problemă: ce facem cu resturile rezultate de la trandafiri după tăiere? Dar cu cele de liliac, budleya, gutui japonez decorativ, zmeur, vie și ce se mai adună în urma cosmetizărilor și tunderilor de sezon? Dacă în cazul pomilor fructiferi, crengile tăiate erau folosite…
-
Europa e pierdută. Rămân aici. Thassos
Plecat în căutarea surorii sale Europa, răpită de către Zeus, Thassos, fiul regelui fenician Arginor, eșuează în misiunea sa și îi este imposibil să se întoarcă învins la tatăl său. Undeva, în nordul Mării Egee, o insulă bogată în păduri de pin, izvoare și marmură albă, va fi locul unde va reuși din nou sa…
-
Povestea liliacului
Există oare vreo grădină în care să nu existe măcar un arbust de liliac? Greu de crezut! Însă acest arbust, pe care îl considerăm atât de comun, în zilele noastre, a reprezentat pasiunea de o viață pentru un francez, pe nume Victor Lemoine, horticulor care ne-a lăsat o impresionantă moștenire; pe lângă hibrizii de liliac și…
-
Semnătura tuturor lucrurilor, o poveste despre suflet și prundență
Recunosc, navigam printr-un magazin online în căutare de inspirație pentru viitoare lecturi și primul lucru care m-a atras la acest volum a fost minunata orhidee de pe copertă! Deși ultima oară când mi-am ales o carte strict după copertă – Miniaturista – am fost profund dezamgită. Nu aveam foarte mari așteptări nici în legătură cu…
-
Dragoste iute ca ardeii unguresti la Cetatea Devei
Dupa vizita noastra la Castelul Corvinilor si tot pe urmele lui Ioan de Hunedoara am decis sa profitam de soare si de vremea frumoasa si sa dam si o fuga pana la Deva, mama insistand sa vedem mai ales Castelul Bethlen si fantana cu lebada, inconjurat de o poveste de dragoste cu nabadai, in care…
-
Flori perene pentru gradina ta
Florile perene sunt acele flori care traiesc si infloresc mai mult de doua sezoane de dezvoltare, iar daca sunt plantate in locul potrivit pot atinge si un deceniu sau chiar mai mult. 🙂 Multe dintre ele le veti recunoaste cu usurinta pentru ca fac parte din flora spontana a Romaniei. Multe au si intrebuintari medicinale,…
-
Cum vopsim natural ouale de Paste
Dintotdeauna, ouale de Paste le-am vopsit cu coloranti naturali iar pentu modele am folosit diferite frunzulite. Asa m-au invatat strabunica, bunica si mama. 🙂 Acum cativa ani ma apucasem de o lucrare bine documentata despre diversele plante care pot fi folosite ca si coloranti. Eu am terminat finisare chimica textila iar acest subiect ma pasiona…
-
Brad de Craciun in ghiveci. Alegere, ingrijire si plantare
Inainte de a achizitiona un brad de Craciun in ghiveci, ganditi-va ce veti face cu el, unde il veti planta (daca aveti gradina) sau unde il veti tine dupa sarbatori. Alegerea In momentul in care veti alege un brad de Craciun la ghiveci luati in considerare 3 factori: inaltimea – inaltimea optima e in jur…