Rouda Bay Beach Hotel – cazare recomandată în Lefkada pentru cei care caută golfuri izolateHome » Din calatorii » Rouda Bay Beach Hotel – cazare recomandată în Lefkada pentru cei care caută golfuri izolate

Rouda Bay, Poros sau Mikros Gialos reprezintă, mai mult sau mai puțin, același loc în sudul insulei Lefkada. Poros este cel mai apropiat sătuc de micul golf Mikros Gialos, numit uneori și Rouda Bay cu Rouda Beach, după numele primului hotel construit acolo, Rouda Bay Beach Hotel. Prima noastră opțiunea de cazare în Lefkada a fost în micul sătuc pescăresc, extrem de pitoresc, Agios Nikitas, dar cum nu am mai găsit apartamente disponibile în perioada dorită de noi, sfârșitul lunii septembrie, ne-am reorientat spre Rouda Bay Beach Hotel. Am ocolit din start Vasilikis și Nidri și bine am făcut. Nu ne-au plăcut defel! În Vasilikis recomand cazarea doar pentru cei pasionați de windsurfing iar în Nidri doar pentru cei care doresc să fie cât mai aproape de mijloacele de transport în comun de pe insulă. Nidri este și punctul de plecare în majoritatea excursiilor opționale organizate în Lefkada. Indusă în eroare de multele recenzii negative, nu am luat în considerare nici Lefkada (Lefkas) Town. M-am înșelat; am găsit orășelul extrem de atrăgător și e o alegere bună de cazare mai ales pentru gurmanzi! Nidri și Lefkas Town sunt indicate și pentru cei ce caută viață de noapte în concediu. Dacă preferați însă cortul sau rulota, atunci Gialos Beach e pentru voi!

Ce am căutat noi de la unitatea de cazare? În primul rând doream un apartament cu două camere, preferabil decomandate. În al doilea rând doream o locație intimă și liniștită, fără agitația produsă de viața de noapte. În al treilea rând, ne doream să fim cât mai aproape de mare și de plajă. Rouda Bay Beach Hotel a întrunit toate criteriile noastre, plus un raport calitate/preț pe care l-am găsit corect. E un hotel de 3*, pozele pe de booking corepund realității, nu e fandosit, ai absolut tot ce îți trebuie și, în plus, are o grădină minunată, factor ce a înclinat mult balanța în favoarea sa. Apartamentul nostru a avut două dormitoare decomandate, exact cum ne-am dorit, o baie spațioasă, chicinetă și balcon. Fiind aproape de plajă, seara ne puteam bucura de o ultimă baie în mare, după ce toata ziua bătusem insula în lung și în lat. Plaja este generoasă și una dintre cele mai căutate din sudul insulei, dar spre prânz începe să se aglomereze. Grijă pe drumul care este îngust, mai ales înainte de lăsarea serii, când încep să plece turiștii din alte stațiuni sau din satele învecinate! E o plajă cu pietricele, deci musai să aveți încălțăminte de protecție și înot la voi. De altfel, majoritatea plajelor din Lefkada sunt pietroase. Intarea în apă nu e foarte bruscă dar nici foarte lină, deci atenție mai ales la copiii mici. Șezlongurile pot fi închiriate pentru 6 €/zi iar în preț sunt incluse băuturi de la bar la alegere. Există, desigur, și zonă pentru prosop, unde nu trebuie să plătiți nimic.

Pentru cine nu este recomandată această cazare? În primul rând pentru cei care nu aveți, nu doriți să închiriați o mașină sau nu aveți permis. Golful este izolat, iar un taxi până în Nidri costă în jur de 20-25 €. Atenție, deci, să nu rămâneți izolați toată vacanța într-un singur loc, căci agențiile de turism, uită să atenționeze clienții cu privire la acest aspect în momentul în care recomandă această cazare. Dacă vă cazați prin agenție aici și doriți să participați la excursiile opționale organizate pe insulă, nu se asigură transferul spre Nidri. Cel puțin Christian Tour a asigurat transferul doar la sosire și la plecare. În rest, dacă doriți să aranjeze ei transferul vostru până în Nidri în ziua excursiei, vă costă 20 €/persoană/sens, deci dacă sunteți două persoane sigur ieșiți mai avantajos dacă luați un taxi. Drumul e plin de serpentine până jos în golfuleț și nu circulă nici un alt mijloc de transport în comun. Deși pe lângă Rouda Bay Hotel mai există vreo 17 pensiuni, există doar vreo 3 taverne în apropiere de plajă și încă vreo patru ceva mai în sus, spre Poros. La una a fost veșnic gol, la cea a hotelului prețurile erau ușor exagerate iar oferta nu era foarte variată, iar la cea de-a treia tavernă, a unor pescari, era veșnic plin de englezi. O tavernă rustică, cu un meniu variat de pește proaspăt, mâncare gustoasă și porții generoase, deschisă până târziu în noapte, căci mai toată lumea rămânea să ciugulească strugurii gustoși oferiți pe post de desert din partea casei, la o carafă, două, trei de vin. Pentru alte cumpărături există o alimentară locală. Prețurile sunt ceva mai ridicate decât la supermarket dar găsiți stricul necesar pentru un mic-dejun. Dacă aveți nevoie de o hartă, un ghid turistic al insulei, ochelari de snorkeling sau cremă pentru plajă, găsiți la micul magazin de la Rouda Bay Hotel. Pentru acest gen de produse, prețul este cam același, peste tot pe insulă. Noi ne-am luat de cum ajuns un ghid al insulei și ne-am organizat singuri traseele pentru fiecare zi:

Ziua 1 – Rouda Bay;

Ziua a 2-a – Sudul insulei – Kastri, Vasilikis, Agiofylli Beach, Sivros;

Ziua a 3-a – Vestul insulei – Cape Lefkatas, mânăstirea Agios Nikolaos Niras, Porto Katsiki, Gialos Beach;

Ziua a 4-a – Nord-Vestul insulei – Agios Nikitas, Milos Beach;

Ziua a 5-a – Nord-Estul insulei – Karia, mânăstirea Panagia Faneromeni, Lefkada Town, morile de vânt de la Gira;

Zilele 6 și 7 – Kastri și Sivota (cum Estul insulei, adică zona Nidri și nici insulele Meganisi, Skorpios, Madouri sau Sparti nu au reușit să ne convingă se la acordăm mai multă atenție, am preferat să petrecem două zile în locurile care ne-au plăcut cel mai mult).

În concluzie, dacă aveți mașină, poziția e bună, plus că aveți o plajă generoasă și liniștită, iar cel mai renumit loc din Lefkada pentru pește gătit e în următorul golf, în Sivota. Pe drum, înainte de coborârea spre Poros, este un supermarket, de unde ne-am aprovizionat cu salate proaspete pentru micul-dejun, apă, fructe, bere și orice altceva am mai avut nevoie la prețuri bune. 

Închirierea mașinii de la reprezentanța Avis a fost intermediată de ghid dar puteți apela cu încredere și la recepționer. Pentru 7 zile, un Citroen C1, ne-a costat 210 €, în preț fiind inclusă atât taxă de ridicare și predare, de 40 €, specială, desigur, datorită serpentinelor, cât și asigurarea. Depozitul (garanția) a fost de 150 €, bani cash, pe care i-am primit înapoi când au ridicat mașina. Benzina ne-a mai costat în jur de 50 €.

Puteți verifica disponibilitatea de cazare la alte unități de cazare din Lefkada în funcție de datele voastre de călătorie intrând pe linkul acesta.

*Acest articol conține linkuri de marketing afiliat.

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content