“Volare” la Polignano a MareHome » Din calatorii » “Volare” la Polignano a Mare

Daca veti da o cautare dupa imagini cu Puglia pe google, la fel cum am facut si eu cand am inceput planificarea vacantei, printre primele imagini care va vor aparea vor fi cele cu plaja din Polignano a Mare, care la fel ca si Navagio Beach din Zakynthos, a devenit un simbol al regiunii. De cum am vazut imaginile m-am gandit ca indiferent ce vreme voi prinde tot voi face o baie pe acesta plaja! Si am reusit!

Am ajuns dupa-masa in Polignano a Mare, in drumul nostru de intoarcere de la Matera, asa ca am avut suficient timp pentru o baie, ba chiar doua dar si de o inghetata! Auzisem de la multa lume ca in Polignano a Mare se gaseste cea mai buna inghtata din lume! Adevarul e ca dupa ce am gustat inghetata asta l-am inteles perfect pe Francesco, un italian stabilit in Arad, care vesnic se plangea de inghetata din Romania. :)) Am gustat inghetata in mai multe locuri din Puglia, dar cea din Polignano a Mare conduc detasat in top!

Prima “persoana” cu care ne-am intalnit in Polignano a Mare a fost Domenico Modugno, celebrul cantaret italian, “veche cunostinta” a mamei. Recunosc ca eu a trebuit sa dau o cautare prin youtube pentru a imi aminte cateva dintre cantecele sale. “Nel blu dipinto di blu”, cunoscut si ca “Volare”, cantecul castigator al Sanremo in 1958 poate va spune mai multe. 🙂

Statuia lui Domenico Modugno in Polignano a Mare, locul sau de nastere
Statuia lui Domenico Modugno in Polignano a Mare, locul sau de nastere

Chiar in apropierea statuii veti gasi o parcare cu plata, care mai tot timpul e plina. L-am parasit rapid pe Domenico si ne-am indreptat spre celebra plaja pentru ca nu voiam sa scapam ocazia de a face o baie. Prima baie in mare din 2015 si prima intalnire cu Marea Adriatica.

Celebra plaja din Polignano a Mare
Celebra plaja din Polignano a Mare
SAM_2989b
Partea buna e ca daca in plin sezon abia mai gasesti un coltisor ca sa iti intinzi prosopul, in octombrie plaja e mai putin aglomerata 🙂
SAM_2990b
Ma intreb oare cum e sa locuiesti intr-unul din aceste apartamente. La prima impresie parca te loveste invidia, apoi te gandesti ca prin iulie-august poate nu mai e la fel de placut cum pare.
SAM_2991b
Lasam pe altii sa testeze temperatura apei 🙂
SAM_2992b
Si ne-am lansat! 🙂
SAM_2993b
Prima impresie, cam rece. Dupa vreo 3 minute de dat din maini si picioare, temperatura apei pare numai buna.

Adevarul e ca plaja din Polignano a Mare e spectaculoasa, dar nu foarte prietenoasa pentru copii mici sau persoane mai in varsta. Plaja e formata doar din pietris iar valurile uneori sunt destul de puternice, astfel ca in multe cazuri intrarea sau iesirea din apa poate pune cateva probleme. Pentru ca am vrut ca si mama sa se poata bucura de scurta baie in mare, din piata unde se afla statuia lui Domenico Modugno am luat-o la stanga, tinand drumul pe langa mare, pana cand am ne-au aparut indicatoare catre “spiagge”(plaje). Am gasit o plaja micuta, folosita de localnici, cu nisip fin si mare linistita, perfecta pentru mama.

SAM_3002b

Intre timp, noi ne-am plimbat prin zona; Stefan se pare ca are o adevarata atractie pentru soluri din astea… “lunare”.

SAM_3004b
SAM_3009b

Dupa balaceala ne-am intors in oras, pentru o plimbare, cateva cadre si o inghetata. Adevarul e ca daca in alte orasele din Puglia, am gasit totusi usor o parcare, in Polignano a Mare si Bari am avut cele mai mari probleme. Cred ca ne-am invartit aproape o ora pentru a gasi un loc de parcare; locsorul din piata Domenico Modugno era acum ocupat.

SAM_3012b
De cealalta parte a plajei….
SAM_3013b
O vedere din balconul panoramic. Acum plaja e aproape goala…
SAM_3015b
Dincolo, Domenico Modugno asteapta vizitele turistilor
SAM_3017b
Parca nu vreau sa ma despart de imaginea asta…
SAM_3019b
Pe stradutele din centrul vechi
SAM_3020b
SAM_3021b
SAM_3029b
Volare! 🙂
SAM_3022b
De pe cealalta parte…
SAM_3024b
Si mai un click 🙂
Polignano a Mare
Si imaginea mea de suflet din Polignano a Mare

Va las acum cu Domenico 🙂

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content