Cauti un soft pentru gradina? Incearca Garden Planner



V-am povestit recent despre 5 softuri gratuite care te ajuta sa-ti planifici lucrarile din gradina. Astazi am sa va vorbesc mai mult despre garden planner de la growinginteractive.com. Cel putin pe partea de legume ramane preferatul meu. In plus m-am hotarat sa va aduc mai multe informatii si imagini despre acest soft pentru ca am vazut ca multi dintre cititorii acestui blog au fost interesati de el. De ce acest soft pentru gradina?

Pai sa o luam cu inceputul. E on-line si nu necesita download si instalare. Functioneaza pe Windows, Mac sau Linux.

Tine cont de rotatia culturilor asa ca va recomand sa incepeti prin a va face planul gradinii asa cum a fost ea anul trecut. Schita gradinii poate fi facuta la scara, deci ar fi bine sa va masurati intai suprafetele, asta in cazul in care nu stiti dimensiunile. Nu uitati sa setati locatia voastra geografica! Eu va recomand sa va inscrieti si la newsletter, veti primi o gramada de sfaturi utile in materie de gradinarit! 🙂

Selectati apoi planul si creati un nou plan pentru anul curent, importand practic plantele perene, dimensiunile, structurile, sistemul de irigatii din anul anterior. Asa veti scapa de efortul de a o lua de la capat, de a va reconfigura si redimensiona gradina. Plus ca programul va va atentiona daca de exemplu vreti sa plantati ceapa in acelasi loc ca anul trecut si va va recomanda ce ar fi mai indicat sa plantati in acel loc.

garden planner

Dupa ce v-ati aranjat plantutele dorite puteti sa editati lista de plante, care va va arata necesarul de plante pentru o anumita suprafata, distantele optime de plantare, perioada optima de plantare/recoltare.

garden planner

Mie imi place foarte mult aspectul educativ al acestui soft pentru gradina. L-as recomanda mai ales profesorilor ca suport pentru lectii! Chiar daca nu ai o gramada de fise de plante, le ai la dispozitie pe cele mai uzuale, pentru legume si zarzavaturi, plante aromate sau pomi fructiferi. Doar la capitolul flori, oferta e mai limitata, dar vei regasi in lista florile pe care e bine sa le ai in gradina de legume. Tot in aceste fise iti vor fi prezentate si plantele companion sau cele cu care e indicat sa se faca rotatia culturilor.

garden planner
garden planner

Desigur, poate ca voi preferati un sistem de culturi succesive. Nu trebuie sa va faceti griji, softul este adaptat si pentru acest gen de culturi.

In plus, poti sa “tragi cu ochiul” in gradinile altora, de pe intreaga planeta si sa te inspiri. Ah, si daca gradina ta nu se intinde pe o suprafata vasta poti sa distribui planul gradinii tale pe mediile de socializare.

Anul trecut, gradina mea arata cam asa:

Vreau sa ii multumesc lui Dan Dore pentru faptul ca mi-a prelungit perioada de proba gratuita, pentru a putea scrie acest articol. Eu am incercat acest soft pentru gradina gratuit, timp de o luna, anul trecut. Dupa ce m-am jucat acum iar cu el, eu una, m-am hotarat sa aloc 15£/an. 😉

Sper sa-ti fie de folos aceste informatii! Iti doresc spor la gradinarit!


error: Imagini și conținut protejate!
Skip to content