5 softuri gratuite pentru peisagisti amatoriHome » Din gradina » Instrumente utile pentru gradinari » 5 softuri gratuite pentru peisagisti amatori

Organizeaza-ti gradina, fa planuri si arata-le prietenilor tai! Ti-am pregatit o lista cu cateva softuri gratuite pentru peisagisti amatori. O parte dintre ele le-am incercat, o parte urmeaza! 🙂

1. Johnsons Garden Planner

Ai 30 de zile pentru a-l testa gratuit. Daca iti place si vrei sa continui, abonamentul este 15 £/an.

– softul tine cont de rotatia culturilor si te atentioneaza in cazul in care nu respecti acest lucru;

– poti tine usor evidenta culturilor din gradina ta pe mai multi ani;

– ai o lista destul de variata de legume si flori;

– iti indica distanta optima de plantare, plus daca tin bine minte iti ofera si fisa plantei;

– poti imparti planurile tale cu prietenii tai;

– ai o gramada de alte planuri din care sa te inspiri;

– functioneaza pe Windows, Mac si Linux si nu necesita instalare.

2. Garden Planner

Poti sa-l folosesti gratuit, fara instalare. Singurul impediment este ca nu vei putea sa-ti salvezi planurile, ci doar sa le printezi. In cazul in care vrei sa incerci toate optiunile, il poti descarca si incerca gratuit pentru 15 zile, iar in cazul in care iti place il poti achizitiona cu 24$.

– ai o gama destul de variata de plante generice si alte obiecte;

– poti incarca fotografii;

– iti ofera rapoarte in legatura cu plantele si obiectele pe care le-ai folosit;

3. Showoff

Cu ajutorul lui iti poti remodela atat gradina cat si gradina, pornind de la o fotografie. Nu l-am incercat dar pare distractiv.

4. Plan-a-Garden de la Better Homes and Gardens

Nu necesita instalare, dar trebuie sa pornesti de la unul din cele cateva background-uri puse la dispozitie. Daca vrei sa poti sa lucrezi pe o fotografie, upgrade-ul te costa 9.99£.

– in rest, ai o lista bogata de diverse plante, clasificate in functie de preferinta lor pentru lumina( respcetiv sunt impartite in plante pentru zone cu soare, semi-umbra si umbra);

– ai deasemenea multe structuri si tipuri de suprafete din care poti alege;

– poti salva si printa planurile;

– ai multe alte planuri din care te poti inspira plus o gramada de alte materiale ajutatoare(fise plante, notiuni de  peisagistica etc).

5. Plangarden

Nu l-am incercat inca, astazi l-am descoperit! 🙂

Ai 45 de zile la dispozitie sa-l incerci gratis iar daca iti place te costa 20$ pe an sau 36$ un abonament pe 3 ani.

M-am uitat repede peste el si se pare ca in functie de zona geografica pe care o setezi iti ofera informatii referitoare la perioada optima de plantare iar in functie de suprafata gradinii tale iti indica numarul de plante de care ai nevoie pentru o anumita suprafata.

In rest, vad ca selectia de plante oferite e destul de slabuta si se rezuma la legume, in cea mai mare parte. Am sa ma mai joc cu el si daca merita am sa va povestesc mai multe.

Va doresc spor la planificare si astept comentarii de la voi in legatura cu alte softuri pentru organizarea si planificarea gradinii pe care  poate le-ati incercat.

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content