Caluțul din margaretă și cutiuța cu poveștiHome » Din mansarda » Caluțul din margaretă și cutiuța cu povești

M-am bucurat să aflu, acum o săptămână, că pe piața de carte pentru copii a apărut o nouă editură. Cutiuța cu povești este un proiect editorial care se adresează copiilor cu vârste între 3 și 12 ani iar cărțile pe care le propun sunt jucăușe, amuzante, interactive și pot fi personalizate la cerere. Un alt lucru care mă bucură este deschiderea editurii către ilustratorii de carte români. Avem atat de mulți tineri talentați care merită o șansă în acest domeniu! Deci, daca ai multă imaginație și îți place să dai viață poveștilor, poate te vei bucura să afli că cei de la Cutiuța cu povești caută ilustratori. Găsești toate informațiile de care ai nevoie pe websiteul editurii. Nici autorii nu sunt neglijați; cei care au o poveste și vor să o facă cunoscută, pot afla mai multe despre trimiterea manuscriselor și a propunerilor de proiecte aici.

Dar mai bine să vă povestesc acum despre Caluțul din margaretă care mi-a facut surpriza de a mă aștepta, joi, acasă. Mama m-a așteptat plină de nerăbdare să ajung acasă și să vadă ce conține misteriosul pachet care, avea trecut la expeditor “Cutiuța cu povești“.

Prima impresie contează și nu a dezamăgit. Calitatea grafică surprinde plăcut. Copertă cartonată, coli de calitate, ilustrații superbe semnate de Alexia Udriste și o poveste cu tematică actuală, interactivă și educativă semnată de Andreea Călinescu.

cutiuta-cu-povesti-2

Faceți cunoștință cu Selena, o fetiță norocoasă pentru că își poate petrece vacanța de vară la bunica. Iar bunica are o grădină plină de flori, o multitudine de flori colorate care, dacă sunt prețuite și îngrijite îți dezvăluie secrete magice. Și pentru că Selena este o fetiță responsabilă și grijulie cu grădina bunicii, nu va trece mult timp până ce una dintre margarete îi va face cunoștință cu Rază-de-Lună, un “caluț mic, argintiu, cu aripi fine ca un vis”, aflat în mare deznădejde și în căutare de prieteni și aliați care să îl ajute pe el și prietenii lui să își salveze casele-flori de pe Insula de Cristal, distruse de o vrăjitoare.

Nu vă spun eu acum toată povestea dar am să vă spun de ce mi-a placut:

  1. E o poveste care îndeamnă copiii să exploreze și să descopere;
  2. Într-o perioadă în care tot mai mulți copii stau cu nasul în tabletă o poveste care să îi încurajeze să petreacă mai mult timp în natură e binevenită;
  3. În cazul în care aveți un copil care se desparte mai greu de voi, Selena poate fi dată exemplu pentru bucuria cu care așteaptă vacanța de vară pentru a o petrece cu bunica;
  4. Bunica știe multe și e oricând dispusă să ajute la rezolvarea oricărei situații, oricât de dificilă ar părea; un bun motiv de a aminti celor mici de respectul și recunoștința cuvenite persoanelor în vârstă;
  5. Îi învață pe cei mici că e bine să ajute și să îsi asume responsabilități; Selena își ajută bunica și are grijă de florile din grădina ei;
  6. Dacă de la 3 ani unor copii le e ușor să recunoască siglele unor brand-uri poate nu strică să îi învățăm să recunoască și unele flori. Cartea e interactivă și încurajează descoperirea, cunoașterea și deosebirea florilor;
  7. Vă poate ajuta să explicați celor mici de ce e importantă biodiversitatea, de ce natura trebuie protejată, de ce e important să prețuim și cele mai mici lucruri, cum ar fi semințele minuscule de flori;
  8. Nici exercițiile de aritmetică simplă nu strică; aveți ocazia de a număra și de a face mici calcule împreună;
  9. Ajută la dezvoltarea setimentului de empatie;
  10. E o poveste despre prietenie și importanța ei și, nu în ultimul rând, e o poveste despre bine și rău, despre cum putem transforma răul în bine, despre faptă și răsplată.

V-am mai spus că mie îmi plac foarte mult cărțile pentru copii, în special cele frumos ilustrate. V-am mai spus și că am o atât de mare slăbiciunile pentru ele încât mi-am păstrat toate cărțile din copilărie. Nu-mi aduc aminte să fi distrus cărți. Prin distrus înțeleg fircălit sau rupt.

Mă întristează însă să văd că tot mai puțină lume are o bibiotecă în casă. Cărțile au devenit un fel de încurcă-lume iar bibliotecile piese de mobilier inutile. Mă surprind tinerii – sau mai puțin tinerii părinți – care nu au obiceiul de a cumpăra cărți copiilor. Că de citirea unei povești seara, înainte de culcare, nici nu mai poate fi vorba în foarte multe cazuri! Pentru mine nu exista zi de naștere, Crăciun sau Iepuraș fără o carte. Dacă pentru alte cadouri nu se găseau resurse, cartea era nelipsită, cu dedicație și dată.

Multumesc Cristinei de la “Cutiuța cu povești” pentru carte – mi-a plăcut povestea și mi-a bucurat ochii. Sper să vă placă și vouă și să vă ofere momente frumoase alături de cei mici. O puteți comanda de pe website-ul editurii.

cutiuta-cu-povesti-1error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content