10 site-uri de gradinarit care merita urmariteHome » Din gradina » Instrumente utile pentru gradinari » 10 site-uri de gradinarit care merita urmarite

Desigur, exista cu mult mai multe site-uri de gradinarit care merita urmarite cu atentie. Cu greu m-am rezumat la acestea. Poate daca nu dadeam aseara peste emisiunea “In premiera” a lui Carmen Avram(daca nu ai vazut-o iti sugerez sa aloci 40 de minute vizionarii acestui reportaj) alegeam altceva. Asa am incercat sa gasesc un echilibru intre site-uri pline de informatii utile, site-uri care iti incanta privirea si site-uri care iti arata cat de mare pret pun altii pe pamant, gradina,  flora si fauna salbatica.

1. Royal Horticultural Society – unde altundeva ai putea gasi mai multe sfaturi despre gradinarit si plante? Plus informatii despre cele mai frumoase gradini din Marea Britanie!

2. Soil Association – healthy soil, healthy people, healthy planet

O gramada de informatii despre hrana organica, agricultura organica, cresterea animalelor, textile si produse cosmetice organice, despre flora si fauna, principii si standarde. Si despre cum se face la altii agricultura organica.

3. World Wide Opportunities on Organic Farms -linking volunteers with organic farms and growers.

Perfect pentru cei care vor sa calatoreasca, sa invete practic mai multe despre permacultura si agricultura organica. Poti alege din ferme de pe tot globul! Ajuti familia de fermieri la treburile din gospodarie timp de 4-6 ore pe zi si primesti in schimb casa si masa. Recent am scris despre povestea unei romance care a incercat acest stil de calatorie in Noua Zeelanda.

4. Flora Locale – Promoting the restoration of wild plants and habitats for biodiversity, landscapes and people

Afla mai multe despre promovarea, conservarea si punerea in valoare a florei salbatice cat si despre reconstructia ecologica. Voluntarii acestei organizatii colaboreaza cu proprietarii si administratorii de terenuri publice sau private oferind sprijin si consultanta in proiecte care au ca scop restaurarea si conservarea habitatelor naturale, folosind plante indigene salbatice, arbusti, arbori si regenerarea naturala, acolo unde este cazul. Pe acest site, vei gasi o gramada de informatii utile pe acest subiect precum si numeroase studii de caz.

5. Gardeners’ World – sfaturi saptamanale si calendar al activitatilor in gradina, combaterea daunatorilor, proiecte din gradina, totul despre plante de la A la Z.

6. Gardens Illustrated – sursa de inspiratie pentru designul gradinii plus  o gramada de alte informatii utile.

7. Garden Design – ultimele tedinte din garden design!

8. Fine Gardening – ca tot vorbim de plante, fise plante, denumiri populare si denumiri in latina, site-ul asta te invata cum sa pronunti corect denumirile plantelor in latina(cu urme de accent englezesc, desigur 🙂 ).

9. Vegetable Gardener – pentru cei care se gandesc mai ales la mancare!

10. Better Homes and Gardens – ce e foarte simpatic aici e ca ai acces la o gramada de schite de amenajare, plus lista completa a plantelor incluse! Sau poti incerca invers, in functie de floarea ta preferata, si vezi in ce plan se regaseste. E distractiv, ilustratiile sunt minunate si ai si fisa cu instructiuni de ingrijire.

Tu ce site-uri de gradinarit urmaresti cu placere?

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content