Planuri pentru gradina. Gradina pe paletHome » Din gradina » Planuri pentru gradina. Gradina pe palet

Perioada asta o consider numai buna pentru a ma gandi la noi planuri pentru gradina noastra.

Anul asta va fi ceva mai dificil pentru ca cel mai experimentat membru din familie in materie de gradinarit, tatal meu, e plecat intr-o delegatie de serviciu pentru un an de zile, asa ca va trebui sa ne descurcam in trei, eu, mama, prietenul meu, Stefan si nelipsitele “ajutoare”, Lila si Loli. 🙂

De altfel, de la cele doua “ajutoare” a pornit cautarea mea. Si eu si mama ne dorim foarte mult capsuni in gradina, la fel cum obisnuiam sa avem acum 15-20 de ani. Dar atunci, cainii pe care ii aveam nu erau la fel de mari consumatori de fructe! 🙂

De vreo doi ani am o fixatie pentru mobilierul din paleti si gradinile verticale. Am ajuns la gradinile verticale realizate din paleti dupa ce am cautat mai multe solutii accesibile, care sa aiba un aer rustic. Am gasit o gramada de modele de buzunare din material impermeabil sau module din plastic de diferite dimensiuni, toate la preturi mai mult sau mai putin accesibile, iar apoi am ajuns la paleti si m-am indragostit de acest mod de a gradinari!

Deci, primul experiment la care m-am gandit pentru anul acesta va fi “gradina pe palet – verticala si orizontala”!

Anul acesta vreau sa pornesc cu 5 paleti. Vreau sa incerc sa realizez o gradina verticala, pe 2 paleti, unul pentru capsuni, celalalt pentru plante decorative. Ceilalti 3, i-as utiliza orizontal: unul pentru condimente, unul pentru salata si varza si unul pentru spanac.

Tu ce planuri ai pentru gradina ta anul acesta?

P.S: Daca ai incercat deja modul acesta de gradinarit spune-mi, te rog, mai multe despre experienta ta.

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content