A venit toamna, am plantat bulbii!Home » Din gradina » A venit toamna, am plantat bulbii!

Am prins o zi frumoasa de toamna, in septembrie, in care ne-am nimerit liberi amandoi, numai buna pentru plantat bulbi de lalele, zambile si narcise.

Bulbii i-am scos  prin iulie si i-am tinut la aer, intr-un loc ferit din curte, in ladite. Nu au putrezit! 🙂

Dupa ce am despartit toti puii, pot sa va spun ca din 72 de bulbi de lalea acum avem 147. Sper sa se dezvolte toti frumos chiar daca nu vor da floare din primul an. 🙂

Cel mai prost stam cu zambilele 🙁 I-am scos cam tarziu si uitand locul unde au fost plantati, multi i-am taiat cand i-am scos.

In cazul narciselor, bulbii cumparati cu un an mai devreme s-au dezvoltat frumos si au dat fiecare puiuti. Am mai avut insa si cativa bulbi care nu au mai fost scosi si despartiti de vreo cel putin 10 ani. Astia sunt ceva mai piperniciti, dar sper ca acum sa se dezvolte.

In total am plantat 263 de bulbi dar as mai vrea sa mai cumpar niste branduse si muscari si mai ales ghiocei, asa ca ne vom intinde cu plantatul si in octombrie! 🙂

cuiburierror: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content