Cand nu lucram in gradina, scriem despre eaHome » Din gradina » Cand nu lucram in gradina, scriem despre ea

Astazi, vremea asta nu prea ma imbie sa stau afara, asa ca m-am pus sa mai imi fac curat in arhiva foto. Greu, dar ma bucur ca asa am putut rememora in imaginii ultimii 3 ani si transformarile prin care a trecut gradina. V-am povestit acum ceva timp, ca,  desi e foarte frumos, aici, la mansarda, nu e usor. Pe langa buget, gradina a fost cea mai afectata dupa santier.

Si poate ca ar fi aratat la fel de dezastros si acum daca soarta nu ar fi facut in asa fel incat sa fim nevoiti sa ne inchidem cafeneaua. Si pentru ca nu a fost usor sa ne angajam, am avut mult timp la dispozitie(aproape 9 luni) pe care trebuia sa ni-l ocupam cu ceva, ca sa nu o luam razna. 🙂

Asa ca am luat-o incet, nici nu mai stiu sigur in ce ordine, dar sa incepem cu micul rondou cu flori.

Am pornit de aici… Si pana la urma am ajund sa ne bucuram de… multa vegetatie! 🙂

Cu gradina de legume nu a fost mai usor. Dupa santier, acolo trona un morman de moloz. Mult mai mult moloz, decat ceea ce se vede in fotografia care a fost facuta cand inca eram in toiul santierului. Dar zilele de nastere, indiferent de probleme trebuie sarbatorite, zicem noi!

Dupa multa munca, zeci de roabe si spate indoit, am reusit sa ajungem sa o facem sa arate asa cum eram obisnuiti sa arate. Primele rasaduri de rosii, ardei, vinete si plante aromatice, dupa o pauza de vreo 5 ani, daca nu mai mult.

Cea mai mare bucurie, in schimb, e vara cand vedem si rodul muncii. Si apoi vine toamna si o luam iar de la capat, cateva salatele si apoi ceapa. Apoi primavara le rotim si tot asa. Adevarul e ca putine lucruri se compara cu o rosie proaspat culeasa din gradina proprie!

Dar cel mai greu a fost cu partea din fata casei unde candva era gazonul. Dar despre asta si un alt proiect drag mie, maine(sper!). Acum ma duc sa ud totusi ca se pare ca ploaia ne ocoleste.

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content