Ce poti face cu frunzele din gradina?Home » Din gradina » Ce poti face cu frunzele din gradina?

Desi in ultimii ani aspiratoarele si suflatoarele de frunzis au ajuns in voga, putand fi gasite in mai toate magazinele de specialitate, inainte de a merge si a da banii pe ele va sfatuiesc sa va ganditi mai bine. Sunt sigura ca acei bani ar putea fi folositi mai util! 😉

Desigur, sunt cu mult mai comode decat grebla… dar haideti sa privim si restul avantajelor si dezavantajelor! Greblatul ne ajuta sa facem putina miscare, nu polueaza si nu face zgomot iar frunzele adunate pot fi folositoare in multe moduri, demonstrandu-ne ca nu trebuie sa ne chinuim sa reinventam natura.Deasemenea, nu va grabiti sa le dati foc! Si nici nu va incapatanati sa curatati toata gradina de frunze!

Cel mai important este sa curatam iarba/gazonul de frunze pentru a impiedica sufocarea si putrezirea acestuia. E indicat insa sa le lasam in zonele de sub arbori si arbusti, de printre rasaduri sau zonele in care am plantat bulbi, ele constituind o sursa de caldura si hrana. In plus, stratul de mulci, rezultat din descompunerea frunzelor va sufoca buruienile, impiedicand lumina soarelui sa ajute la cresterea lor. Sub acest covor organic isi desfasoara activitatea multi preieteni ai gradinii, rame si insecte care contribuie la starea de sanatate a solului. Si nu in ultimul rand putem folosi frunzele in amestecul pentru compostul de care ne vom bucura ulterior!

Asigura hrana si caldura, sunt un mediu iubit de rame si insecte, impiedica aparitia buruienilor, pot fi folosite pentru compost, pentru mulci, iata 5 motive care sper sa te convinga sa-ti iei grebla si sa te folosesti cu folos de aceasta resursa a naturii – frunza!

 
error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content