Gradinar de Arad. Familia Palasthy din Aradul NouHome » Din gradina » Gradini si gradinari » Gradinar de Arad. Familia Palasthy din Aradul Nou

Pe Robi Palasthy, cel care acum tine fraiele afacerii impreuna cu sotia sa, il ştiu din liceu iar in cartierul Aradul Nou exista o veche traditie in materie de gradinarit. Asa ca nu mare mi-a fost surpriza cand le-am descoperit profilul pe facebook!

Mi-am facut curaj si l-am rugat zilele astea sa-mi raspunda la cateva intrebari. Sincer, nu credeam ca voi primi un raspuns atat de repede, dat fiind faptul ca acum este sezonul Craciunitelor si deci ei au o multime de treaba. Totusi, si-a facut timp si mi-a trimis raspunsurile chiar acum cateva ore. Iata ce am aflat si va spun si voua, din mansarda! 🙂

Gradina Palasthy este o afacere, deja cu traditie si mostenita din tata in fiu. Poti sa ne spui mai multe despre istoricul ei si de unde aceasta pasiune pentru flori(pentru ca din cate am vazut va ocupati doar de flori, sau ma insel)?

Totul a inceput de la strabunicul meu, care a inceput prin cultivarea legumelor. Cu timpul, oamenii au inceput sa fie interesati de flori, asa ca pe langa legume a cultivat si flori. Bunicul este cel care a dezvoltat pasiunea aceasta. Si el a cultivat in primii ani si legume si flori iar dupa cativa ani s-a axat doar pe flori. Tatal meu a mostenit aceasta indeletnicire si la randul lui a incercat sa o dezvolte. Iar eu de copil am fost implicat in asta.

Robi, stiu ca si tu impreuna cu sotia ta va implicati activ in dezvoltarea acestei afaceri de familie. Ati terminat studii de specialitate in acest sens? A fost o alegere fireasca sau o necesitate? Cine de ce se ocupa si cum sunt distribuite sarcinile in famlie?

Acum si eu impreuna cu sotia mea incercam sa ducem mai departe aceasta traditie. Eu am terminat Facultatea de Horticultura la Timisoara insa o mare parte din ceea ce stiu se datoreaza tatalui si bunicului meu. Sotia mea nu are studii de specialitate, meseria ei fiind de profesor de limba franceza. De anul acesta nu mai profeseaza si se dedica si ea florilor. Ii place ce face si incercam sa ne impartim munca cat mai bine. Eu ma ocup mai atent de ingrijirea plantelor si ea de vanzare si de relatia cu clientii.

Cine sunt clientii vostri principali, ce planuri de viitor sau de extindere a afacerii aveti?

Clientii nostri sunt persoane care cumpara in regim de en-gros dar si pasionati de flori care cumpara pentru ei. Ca si planuri de viitor, ne dorim sa modernizam cat mai mult serele, bineinteles in limita bugetului. 🙂

Mii de Craciunite in Gradina Palasthy

Pentru ca se apropie Craciunul, am vrea sa aflam mai multe despre Craciunite, de la cei care le cresc, de la specialisti. Deci, ce trebuie sa facem ca sa ne bucuram de o Craciunita sanatoasa mult timp?

Craciunita (Steaua Craciunului) sau Poinsettia este o floare care are nevoie sa-i fie indeplinite cateva conditii pentru a ramane frumoasa multa vreme. Ideal este sa nu fie tinuta la o temperatura prea ridicata si sa nu fie udata excesiv. Primavara, dupa ce au cazut frunzele trebuie tunsa si mutata intr-un ghiveci mai mare. In acest fel in aproprierea Sarbatorilor de iarna va da din nou acele frunze rosii.

Daca vrem sa cumparam o Craciunita de la voi, unde va putem gasi?

Ne gasiti la serele din Aradul-Nou si in luna Decembrie avem stand in Galeria Real.

Deci, daca sunteti aradeni nu uitati sa va cumparati o Craciunita anul acesta de la Gradina Palasthy. Asa aveti ocazia sa va bucurati de o floare frumoasa si sa incurajati dezvolatrea unei afaceri de familie, care a fost crescuta cu multa dragoste!

Eu tot ce pot sa va mai spun in incheiere este ca astept cu nerabdare primavara, cand promit sa ma inarmez cu aparatul foto si sa fug sa iau mai multe informatii de la fata locului! 🙂

Pana atunci va las cu reportajul celor de la mediafax, care va ofera cu mult mai multe informatii despre aceasta frumoasa familie!

PS: Multumesc Robi si Medina!

 

error: Copierea sau utilizarea conținutului de pe acest site, fără acordul scris al autoarei sunt strict interzise în conformitate cu Legea Drepturilor de Autor.
Skip to content